InnoHome-Stove Guard

JogerSales heeft exclusiviteit verkregen van de Finse firma InnoHome
om haar producten binnen Nederland te distribueren.

InnoHome-Stove Guard
eindelijk de oplossing om keukenbranden te voorkomen!

Onze innovatie InnoHome-stove waarschuwt uw voor fornuisbrand.
InnoHome-stove zit vol met bewakings/warmte-sensoren en de ontwikkelde software herkennen gevaarlijke situaties op het fornuis.
Een harde pieptoon waarschuwt u, voordat er een fornuisbrand ontstaat.
Bent u geïnteresseerd om deze producten  in uw assortiment op te nemen?
Wij hebben een prijslijst voor u klaar liggen.
Handleiding installatie op aanvraag.
Stuur ons een e-mail en wij sturen u deze graag op: (info@jogersales.com)

Een makkelijke en effectieve manier om keukenbranden te voorkomen.

Een makkelijke en effectieve manier om keukenbrandjes te voorkomen

Meer dan de helft van de huisbranden worden veroorzaakt door keukenapparaten. Deze prijswinnende intelligente oplossing voorkomt een huisbrand door keukenapparatuur uit te schakelen voordat er giftige gassen vrijkomen en er brand ontstaat.

INNOHOME STOVE GUARD SGK5010

• Efficiëntie en intelligentie voorkomen keukenbranden
Met dank aan de 5010’s intelligente, zelf-aanpasbare technologie, wordt het fornuis uitgeschakeld voordat er giftige gassen vrijkomen en zelfs voordat er brand is ontstaan. De Innohome Stove Guard heeft een warmtesensor, die constant ingeschakeld dient te zijn. Indien de warmtesensor is uitgeschakeld wordt dit opgepikt door de automatische zelf-evaluatie van het apparaat, wat het fornuis blokkeert voor gebruik.  Door de automatische zelf-evaluatie van het apparaat is een maandelijkse check niet nodig.

• Meervoudige warmtesensoren met leerfunctie
SGK5010 heeft geleidende en stralende temperatuur sensoren die een maximum temperatuur meten en de verandering in temperatuur bijhouden. Deze varianten zijn gecombineerd met een constant gemonitorde omgevingstemperatuur. De twee soorten sensoren sluiten elkaars zwakke punten uit, waardoor er een dubbele beveiliging opzit.

• Makkelijk in gebruik
Door de zelf-aanpasbare technologie is de  SGK5010 makkelijk in gebruik. Het past de warmte parameters automatisch aan naar de kookgewoontes van de gebruiker. Het apparaat is op deze manier ingesteld om te voorkomen dat er een vals alarm afgaat.

• Toegevoegde veiligheidsfuncties voor mechanische fornuizen
Een intelligente tijdwekker controleert of het fornuis onbewaakt is achtergelaten en schakelt het tussen 1 en 3 uur automatisch uit. De tijdspanne van 1 tot 3 uur kan worden ingesteld en hangt van de energie-instelling af. Het veiligheidsslot schakelt het fornuis uit wanneer het niet wordt gebruikt. Indien er vuiligheid of vet de warmtesensoren blokkeert gaat de vuil- en vetsensor af.

• Werkt samen met koolstofmonoxidemelders en rookmelders
De Stove Guard werkt goed samen met koolstofmonoxidemelders en de meeste rookmelders.  Door deze combinatie kunnen risicovolle situaties worden voorkomen van de grill tot de oven tot de onvolledige verbranding van gas. Het fornuis wordt automatisch uitgeschakeld in het geval van overmatige kookdampen.

• Aanpasbaar voor gebruikers met een beperking
SGK5010 kan worden gebruikt in combinatie met verschillende apparaten en is aanpasbaar voor gebruikers met een beperking, zoals dementie, een gehoor- of zichtprobleem en minder mobiele gebruikers. Het kan gekoppeld worden aan een Telecare service en automatisch de afzuigkap inschakelen.

• Gemakkelijk te installeren, plafondinstallaties inbegrepen
SGK 5010’s intelligente warmtesensor zit vastgemaakt onder de afzuigkap, op de muur of in het plafond. Voor de installatie is geen gereedschap nodig en zelfs geen extra stopcontact of kabels. De elektronische regeleenheid wordt aangesloten door een erkend elektricien.

• Bewezen technologie
Innohome’s Stove Guard is het eerste product dat door de nieuwe EU-keuring voor fornuis bewakingssystemen is gekomen. Tot op de dag van vandaag is het ook het enige keuken veiligheidsapparatuur dat door strikte keuring van de SINTEF komt.

• Kenmerken:
– Intelligente maximum temperatuursensor- identificeert gevaarlijk hoge temperaturen.
– Intelligente variantie temperatuursensor- een snel stijgende temperatuur is een indicatie voor een brandrisico.
– Aanpasbaar op de kookgewoontes van de gebruiker.
– Warmtesensor dislocatie Alarm- voorkomt gebruik van het fornuis indien de warmtesensor is verplaatst.
– Automatische zelf-evaluatie- test de functionaliteit van het systeem.
– Toegevoegde functies voor fornuizen met mechanische knoppen: veiligheidsslot, intelligente tijdwekker en vuil- en vetsensor.
– Rook- en koolstofmonoxidemelder die het fornuis uitschakelt in het geval van kookdampen of het ontstaan van koolstofmonoxide (melders zijn niet inclusief).
– Geschikt voor alle elektrische fornuizen waaronder inschakelstroom fornuizen.
– Geschikt voor Telecare service.